Lecția nr. 4. Logistica personală a vînzătorului

Săptămîna trecută la trainingul de vînzare de pe blog am stabilit care sunt elementele de bază care constituie logistica personală a vînzătorului.

Iată-le în cele ce urmează:

1. Integritate

O persoană integră este o persoana care poate stabili legături de calitate cu potențialii clienți și cu actualii clienți. Aceștia din urmă îi vor oferi cu mult drag recomandări și îl vor prezenta “prietenilor lor” fără să se teamă că se vor face de rîs”. Atunci cînd ești integru nu trebuie să înveți să fii sincer sau să ai încredere în tine și în produsele pe care le promovezi, pentru că toate aceste lucruri vin de la sine. Atunci cînd ești integru ești relaxat și vorbesti bine pentru că nu ai nimic de ascuns.

2. Inițiativă

O persoană cu inițiativă va găsi mereu o cale de a face ca lucrurile să întîmple. O astfel de persoană va fi în continuă mișcare, cercetare, inovare.

3. Flexibilitate

O persoană flexibilă și creativă va putea să ”jongleze” cu lucrurile neprevăzute de care se “lovește”. Atunci cînd ești flexibil nu trebuie să-ți faci probleme pentru că lucrurile nu vor decurge conform planului, fiindcă tu ești cel care actualizează planul din mers.

4. Spontaneitate

Trebuie să cunoști foarte bine produsele pe care le vinzi și astfel vei fi spontan, pentru că vei găsi mereu cîte o soluție în memoria ta. Dacă memoria e goală…ia soluția de unde nu e.

Se presupune din start că esti o persoană dedicată, entuziastă și dornică să învețe lucruri noi, fiindcă fără aceste atribuite există șanse minime de a face carieră în vînzări.

Vrei să afli mai multe, participă și tu dînd clic aici!

Să-ți faci o zi minunată!

Cu drag,
Ion

20130618-200234.jpg

Advertisements

Părerea ta contează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s