Ce pot să scriu la obiectivul profesional?

Imaginează-ți că tocmai ți-ai deschis o cofetărie și ai nevoie de un cofetar de excepție, iar eu sunt unul dintre cei o mie de candidați care au aplicat pentru acest post.

Ce anume este potrivit să scriu la obiectivul profesional pentru a te convinge că merit să fiu chemat la interviu?

A să-ți dau trei opțiuni și am să te las pe tine să o alegi pe cea potrivită.

Ține minte. Tu ești șeful, eu, viitorul cofetar.

1. Îmi doresc să mă dezvolt într-o companie de renume și să acumulez suficientă experiență pentru a-mi deschide propria cofetărie.

2. Obiectivul meu profesional este acela de a găsi o companie care să se potrivească standardelor mele și care să își trateze angajații cu foarte mult respect. Și să îi și recompenseze pe măsură.

3. Urmăresc să ofer clienților noștri o experiență unică. Un motiv de încîntare, o pauză dulce și binemeritată, de care să se bucure cu familia și cu prietenii, de fiecare dată cînd ne calcă pragul. Vreau să mă pot folosi de experiența acumulată și de pasiunea mea pentru dulciuri ca să prepar cele mai gustoase prăjituri. (După cum observi, nu poți oferi clienților o experiență unică dacă nu lucrezi într-o companie care să-ți respecte principiile sau care să se ghideze după principii asemănătoare. Din nefericire, cele mai multe companii nu se ghidează după satisfacerea realelor nevoi ale clienților ci după satisfacerea falselor nevoi. Știu asta pentru că printre altele am o pregătire și o experiență oarecare de trainer în vânzări).

Știi ce vede recrutorul în cele trei situații?

1. Vreau să mă folosesc de voi.
2. Vreau să fiu admirat, respectat și foarte bine plătit.
3. Vreau să mă folosesc de pasiunea mea pentru a face o treabă excelentă.

In concluzie, obiectivul profesional trebuie să nască în mintea angajatorului următorul lucru: “Acesta este persoana de care am nevoie pentru că: pune pasiune în ceea ce face, este interesată de satisfacția clienților mei, vrea să se dezvolte în continuu pentru a face o treaba excelentă, și face totul cu plăcere.”

După ce ai scris obiectivul, pune-te în locul angajatorului și întreabă-te:Ce am de cîștigat dacă invit la interviu această persoană?”

Dacă nu ai un răspuns satisfăcător, mai gîndește-te. Rescrie obiectivul, mai lasă-l o zi la copt, și tot așa pînă cînd îi dai de cap.

Mult succes la interviu!

Advertisements

One thought on “Ce pot să scriu la obiectivul profesional?

Părerea ta contează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s