Cum să mă vînd mai bine la interviu?

Ca să te vinzi bine la interviu trebuie să faci multă treabă bună înainte de interviu. E ca și atunci cînd vrei să vinzi un produs. Dacă e necunoscut, șansele de comercializare la prima vedere sunt destul de mici. Tocmai de aceea trebuie să-l faci cunoscut!

Căci, dacă poți spune “produsul acesta este recomandat de x, y, z, și este foarte cunoscut pe piață” atunci persoana căreia i te adresezi poate să aibă încredere că nu va lua țeapă și astfel, sporesc șansele tale de a-ți vinde produsul.

Așa și cu interviul. Ca să te vinzi bine trebuie să fii autentic și potrivit postului pe care îl vizezi. Neapărat, potrivit! Dacă te doare capul bănuiesc că nu te freci pe picioare cu cremă antidurere, chiar dacă e de cea mai bună calitate.

Gîndește-te în felul următor: pentru angajator tu ești ca un medicament care trebuie să-l trateze de durere. Dacă nu ar avea dureri, atunci nu ar avea nevoie nici de tine.

Citind anunțul de angajare vei afla care sunt problemele pe care trebuie să le rezolvi, pentru că anunțul de angajare e aidoma rezultatului unei analize. Și atunci, știind ce medicament bun ești, asta dacă într-adevăr ești, te prezinți la interviu și spui: “din anunțul de angajare am înțeles că aveți nevoie de o persoană care să facă foarte bine următoarele lucruri…
Ei bine, întruncît am absolvit facultatea… și avînd în vedere că am urmat cursurile…pot spune că sunt persoana de care aveți nevoie, pentru că îndeplinesc cu succes cerințele dumneavoastră.”

Desigur, nu folosind aceste cuvinte, ci mergînd pe ideea de a sublinia cum fiecare lucru pe care știi să-l faci îndeplinește cu succes cerințele postului.

Aceasta este, dovedit, cea mai eficientă metodă de a te vinde, și nu doar la interviu.
Iar ca vechime, are cam peste 2500 de ani și o regăsim la marele filosof Socrate.

Mult succes să-ți faci!

Cu drag,
Ion

20130525-232139.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Cum să mă vînd mai bine la interviu?

 1. Buna,

  Sunt intro perioada in care dau interviuri, pana acum nu sa concretizat decat unul singur dar oferta era mult sub asteptari. Data viitoare o sa tin cont de acest articol si poate o sa mearga. Multumesc.

  Adina

  • Mult succes, Adina!

   O să mai scriu cîteva articole care vor fi puțin mai detaliate și care vor fi presărate cu cîteva exemple! Acelea cred că o să-ți fie și mai de folos!

   Cu drag,
   Ion

Părerea ta contează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s