Universitatea Româno Americană – locul în care ideile prind viață și dau și roade!

Image

Cu ocazia evenimentului STARt în carieră organizat de 12 tineri frumoși de la CS-URA (Clubul Studenților din Universitatea Româno-Americană), studenți sau absolvenți de la mai multe facultăți din București au avut ocazia să descopere într-un mod interactiv cum să facă primii pași în carieră, și mai ales cînd.

Dintre toți speakerii și specialiștii din diferite domenii, acești 12 tinerei, consider eu, sunt cei mai în măsură să arate tuturora cum să ai un start reușit în carieră. Și asta au și făcut și continuă să facă prin organizarea unor astfel de evenimente menite să ajute studenții să se descopere, să afle unde sunt, unde vor să ajungă și ce trebuie să facă pentru a ajunge acolo!

Cu toate că Facultatea de Filosofie rămîne facultatea mea de suflet, U.R.A., prin comportamentul studenților, prin implicarea acestora, prin proiectele și prin pragmatismul lor ”m-a convins” să-i fac apoteoza prin intermediul acestui articol.

În cadrul acestui eveniment am descoperit că tinerii din ziua de azi au întrebări la care încă așteaptă răspunsuri ”Cum să mă folosesc de forța pasiunii mele pentru a excela în carieră?”, ”De unde poți porni atunci cînd practic nu ai nimic și ești la început de drum?”, ”Care sunt etapele pe care trebuie să le urmez pentru a avea succes într-o companie?”.

Ce spun aceste întrebări despre ei?

Spun că sunt preocupați și de viața lor profesională, de viitorul lor. Ei nu au nevoie de bani, și nici nu cer bani. Ei au nevoie doar de un cadru propice care să-i ajute să descopere și singuri ce au de făcut. Rolul nostru, al celor care am trecut prin anumite situații de viață, nu este deci acela de a le spune ce au de făcut, ci acela de a-i asculta, de a-i înțelege și de a-i ajuta să se pună în acele situații care au scop de călire.

Acest lucru și-a propus CS-URA să facă, prin intermediul acestui proiect, și ținînd seama de feedback-ul neașteptat de bun pe care l-a primit, se pare că lucrurile o pot lua foarte ușor pe făgașul normalității și al prosperității, dacă acordăm suficient credit tinerilor și dacă investim în ei.

Mulțumesc, CS-URA, pentru tot ceea ce ați făcut și continuați să faceți pentru studenți! Sunteți cu adevărat un model demn de urmat!

Advertisements

Părerea ta contează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s