Cît valorează brandul personal în viața ta personală și profesională?

Înainte de a continua să citești acest articol, intră pe Google, scrie-ți numele și apasă butonul search cu încredere.

Pune cap la cap informațiile pe care le găsești despre tine ca și cum ai face un puzzle și află cum te văd potențialii colaboratori, angajatori sau clienți.

De ce ai face asta?

Fiindcă în momentul de față în România aproximativ 38 % dintre recrutori apelează la rețelele de socializare pentru a afla cine ești cu adevărat și numărul acestora este în creștere. Desigur, internetul nu e de folos doar recrutorilor, ci și potențialilor clienți sau colaboratori care vor să facă afaceri cu tine.  În aceste condiții, tu ești mulțumit de felul în care ”te prezintă” internetul?

În cazul în care nu știai, abilitățile de comunicare contează în proporție de 85% fie că vrei să obții jobul mult visat, fie că vrei să obții doar o mărire de salariu. Angajatorii preferă să aibă în companie o persoană care știe cum să comunice eficient, o persoană care să fie motivată, deschisă la nou și dornică să se implice și să învețe decît  să aibă o persoană ursuză dar deosebit de pricepută și experimentată.

Primul om din istorie care a cîștigat 1 milion de dolari pe an (la începutul secolului XX) a fost Charles Schwab, un excelent comunicator .

”Andrew Carnegie nu m-a angajat pentru că aș fi fost un profesionist în industria oțelului, căci aveam în subordine oameni care știau mai multe lucruri despre această industrie decît mine. Carnegie m-a angajat pentru abilitățile mele de comunicare cu oamenii. Acesta este motivul pentru care salariul meu a fost unul atît de mare.”

Tu ești un bun comunicator? Ce spune despre tine activitatea de pe Facebook?

Află de aici cum poți să te folosești de această rețea de socializare pentru a avea cît mai mult de cîștigat.

Totuși, pentru că brandul personal nu se reduce doar la Facebook, uită-te la profilul tău de LinkedIn prin ochii unei persoane care nu te cunoaște și spune-ți ce vezi. Te recomandă activitatea ta pe LinkedIn  în fața celor care ar vrea să colaboreze cu tine în vreun fel? Ți-ai creat un profil profesionist? Ai un CV completat ca la carte? Ai făcut cunoștință cu persoane care împărtășesc același domeniu de activitate?  Dacă ai fi un angajator sau un client care nu te cunoaște așa cum te cunosc cei din grupul tău de apropiați, ai apela la serviciile tale? Te-ai angaja?

În acest articol vei afla cum te poți folosi de LinkedIn pentru a aduce un maxim de eficiență imaginii tale profesionale și personale.

Și ultimul, dar nu cel din urmă, este blogul personal. Ce spun articolele tale despre tine? Aduc acestea un plus de valoare imaginii tale? Pentru cine scrii? Cine îți sunt cititorii? Ce părere au aceștia despre tine? Cum comunici cu ei?

Aici vei afla ce beneficii îți poate aduce blogul personal atunci cînd e folosit cu maximum de eficiență.

Așadar, dacă vrei să fii sigur că faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a obține jobul mult visat sau pentru a fi ales de potențialii tăi colaboratori, controlează cu mare grijă felul în care te prezinți pe internet.

 1. Fă-ți un cont de Facebook și stabilește ce fel de imagine vrei să transmiți. Întreabă-te mereu ”Acest post, articol sau comentariu ar plăcea unui potențial angajator?”
 2. Fă-ți un cont pe LinkedIn și intră în contact cu profesioniștii pentru că sigur ai ce învăța de la ei.
 3. Fă-ți un blog personal și promovează-te pe Facebook și pe LinkedIn pentru că ”nici nu știi de unde sare iepurele!”

 Tu ce ai făcut pînă în prezent pentru a te dezvolta prin social media?

Advertisements

5 thoughts on “Cît valorează brandul personal în viața ta personală și profesională?

 1. Fara sa ma gandesc la social media, pentru ca imi place teribil sa comunic, sunt activa pe tot ce misca in prezent in Romania in acest trend: Twitter, Facebook, blog si Lkin::)) Si nici nu ma gandesc la angajator. Sunt ceea ce sunt si cui nu-i place, sa dea REJECT::)) Eu aleg angajatorul, nu el pe mine! Simplu!::))

  • Felicitări Lili ȘTEFAN 😀

   Din ceea ce ai scris mai sus reiese că ți-ai stabilit deja prioritățile în viața personală și profesională, iar comportamentul tău din Social Media te recomandă în acest sens!

   Mult succes în tot ceea ce faci și să îți iasă totul exact așa cum îți dorești!

Părerea ta contează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s