Cum să te conectezi cu publicul într-un mod eficient

Vrei ca fiecare persoană care asistă la prezentarea ta să spună în drum spre casă ”Prezentatorul acesta este genial. M-a ajutat să mă simt atît de bine acordîndu-mi așa de multă atenție. Mă simt de parcă ar fi vorbit doar pentru mine. Abia aștept să-l revăd!”?

Atunci cred că ți-ar face plăcere să afli care este lucrul pe care îl face un prezentator excepțional pentru a crea o astfel de impresie. Răspunsul este simplu. Privește în ochii fiecărei persoane.

Amintește-ți cum te-ai simțit atunci cînd o persoană pe care o admirai foarte mult, un profesor, un VIP, o persoană importantă în cercul tău de cunoscuți, te-a privit. Care a fost reacția ta și care a fost reacția prietenilor tăi? Cît de important te-ai simțit în acel moment?

Ei bine, gîndește-te că la fel se simte și fiecare persoană din auditoriu atunci cînd o privești. Privirea este principala modalitate cu ajutorul căreia poți crea o legătură cu interlocutorul tău înainte de a rosti vreun cuvînt. Speakerul care pe parcursul prezentării își plimbă privirea prin sală pentru a putea să stabilească odată la cîteva minute contactul vizual cu publicul său este perceput de către acesta ca fiind prietenos, atent, inteligent, carismatic.

Așadar, ține minte, dacă vrei să te conectezi cu publicul într-un mod eficient, privește în ochi fiecare spectator atunci cînd vorbești.

Pont. Pentru a a-ți fi ușor să pui în practică acest îndemn, imaginează-ți că ochii tăi sunt niște pensule cu ajutorul cărora trebuie să pictezi întreg tabloul constituit din membrii auditoriului. Ca un bun pictor, trebuie să acoperi fiecare cm pătrat și e plăcut să faci acest lucru într-un mod cât se poate de lin.

Mult succes! 🙂

Advertisements