Vrei ca publicul să-ți soarbă fiecare cuvînt?

Îți dorești să afli cum anume poți să-ți faci publicul să-ți mănînce din palmă. Ai vrea să știi care sunt tehnicile pe care marii prezentatori le aplică pentru a avea un public entuziast gata să strige ”Încă odată, vă rugăm!”? Ți-ar plăcea să știi că după ce au ascultat prezentarea ta, membrii din auditoriu caută cu nerăbdare oportunitatea de a-ți pune ideile în practică? Ai vrea ca la job ideile tale să fie aplicate în cel mai scurt timp iar tu să fii recompensat pentru aceasta? Cum ar fi dacă oamenii din subordine ți-ar asculta sfaturile și le-ar pune în practică și în plus, ți-ar și mulțumi pentru atenția și interesul tău?

Presupun că în momentul de față te întrebi ”Cum fac asta?”. În cazul acesta, te rog să-ți răspunzi la următoarele întrebări :”De ce citesc acest articol? Ce anume m-a atras la acest articol? Ce urmăresc să cîștig citind acest articol?”

Ei bine, acestea sunt întrebările pe care publicul tău și le pune atunci cînd alege să ia parte la o prezentare, la un training sau atunci cînd se decide să-ți cumpere cartea sau să-ți citească articolele. ”Ce AM de cîștigat? MIE ce ÎMI iese?”

Practic, DORINȚA este ceea ce stă la baza fiecărei acțiuni pe care conștiința umană o întreprinde. Odată ce ai aflat care sunt dorințele publicului tău, acesta va fi de partea ta. Auditoriul îți va sorbi de pe buze fiecare cuvînt și va reține fiecare idee pe care o prezinți și mai mult decît atît, o va și pune în practică cu prima ocazie.

Așadar, atunci cînd vrei să susții o prezentare de mare succes, află mai întîi care sunt lucrurile care contează pentru publicul tău. Află de ce a venit să te asculte pe tine. Află care sunt dorințele acestuia și prezintă-i lucrurile din punctul său de vedere.

Repet. Dacă vrei să fii ascultat și dacă vrei ca ideile tale să fie puse în practică ți-ar fi de folos să înțelegi exemplul următor.

Fiind cu soția în vizită la nașii mei (întîmplarea face ca aceștia să-mi fie și rude), am fost asaltați de dragul nostru nepoțel. Marco are 5 ani și energie cât 5 insi, așadar îți îmaginezi că după 3 ore de țipete și urlete, bătai cu sabia și transformări Ben TEN noi eram sleiți de puteri. Crezi că rugămințile de gen ”Marco, noi suntem obosiți”, „Marco, lasă oamenii să-ți tragă răsuflarea”, Marco! Marco! Marco!” au avut vreo importanță pentru el? Nicidecum.

Totuși, momentul inspirat i-a aparținut mătușii mele care la un moment dat a zis ”Marco, mai vrei să vezi Spider Man la ora 8?” ”DA” a fost răspunsul dat pe nerăsuflate. ”Atunci ai face bine să te odihnești, pentru că altfel o să fii obosit și o să adormi. Și gata cu Spider Man”

Așadar, mătușa mea e genială. Ea a vorbit despre lucrurile care contau pentru Marco, nu pentru noi. Și astfel, în următoarea oră am avut și noi un mement de respiro.

Ține minte, totul e despre celălalt nu despre tine!

Mult succes! 🙂

Advertisements