Vizualizare

Cuvîntul de astăzi este: VIZUALIZARE. Vizualizarea este importantă în toate aspectele vieții. Ea face ca noi să ne cunoaștem așteptările și cunoscîndu-le, să știm ce avem de făcut pentru a le aduce la realitate. Înainte de a începe o acțiune, unii oameni se imaginează făcînd acel luru iar alții nu. Aceast fapt face diferența dintre cei care vor reuși si cei care se vor poticni.

În public speaking este la fel de important să te imaginezi stînd în fața ascultătorilor tăi și livrînd discursul. Există trei motive principale pentru care merită efortul de a te imagina în acțiune, înainte de a începe.

În primul rînd, în momentul în care te imaginezi vorbind pe scenă, practic, îți auzi discursul. Așadar, ai șansa de a te familiariza și mai mult cu mesajul pe care trebuie să-l transmiți. Mai mult decît atît, vei putea să-i aduci ultimile modificări și corecturi.

În al doilea rînd, vizualizîndu-te în situația de a susține un discurs sau o prezentare în fața  publicului, în încăperea în care se va întîmpla totul, te ajută să te obișnuiești cu acest fapt. Cu cît îți imaginezi de mai multe ori că vorbești în cadrul respectiv, cu atît vei fi mai stăpîn pe situație iar cînd vei începe să transmiți mesajul, va fi pur și simplu încă o repetiție a ceea ce tu ai făcut deja. Studiile arată că în momentul în care ne imaginăm că întreprindem o acțiune, creierul nostru reacționează exact la fel ca atunci cînd facem lucrul respectiv în realitate. Așadar, ai posibilitatea de a-ți imagina că susții prezentarea perfectă iar creierul tău va ști exact ce are de făcut cînd vei fi în fața ascultătorilor.

Nu în ultimul rînd, vizualizarea este de mare ajutor pentru a scăpa de emoții. Fie că ești un profesionist, fie că ești la unul din primele tale discursuri publice, emoțiile își fac simțită prezența deoarece fiecare situație este unică. Faptul că îți imaginezi înainte ce se va întîmpla face ca situația reală să nu mai fie unică, ci să fie aidoma celei în care deja te-ai vizualizat. Prin urmare, nu vei mai fi nevoit să treci prin necunoscut.

Așadar, dacă vrei să ai succes, începe acum să visezi cu ochii deschiși pentru că aceasta este o șansă sigură de reușită!

Advertisements